7 PRINCIPII DE UTILIZARE ADECVATA A ULEIURILOR ESENTIALE

Uleiurile esențiale sunt o formă foarte concentrată a sursei lor. La fel ca si condimentele, produc minuni în cantități mici, fac daune în cantități mari. Acesta este și cazul uleiurilor esențiale, iar
utilizarea lor adecvată necesită respectarea mai multor principii:
1) Nu depășiți niciodată doza prescrisă și utilizați intervale de cel puțin 4 ore între doze
2) Vă recomandămutilizați un amestec de uleiuri esențiale pe o linguriță de apă sau ulei (ulei de nucă de cocos, ulei de calitate sau ulei de dovleac, care au efecte excelente asupra sănătății) și apoi beți o cantitate suficientă de lichid, ideal cald (ceai)
3) Nu picurați niciodată uleiuri esențiale pe răni deschise, pe piele iritată (zgâriată, eczematoasă etc.) sau pe rănile profunde.
4) Evitați contactul cu ochii, acordați atenție și mâinilor și palmelor care au intrat în contact cu uleiul – spălați-le întotdeauna sub apă curentă pentru a evita posibilul contact cu ochii
5) Utilizarea uleiurilor esențiale nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni renale
6) Intotdeauna uleiurile esențiale sa nu fie pastrate la îndemâna copiilor
7) Ascultați-vă corpul: fiecare dintre uleiurile esențiale conține zeci, dacă nu sute de substanțe chimice individuale – dacă aveți efecte secundare, intrerupeti administrarea uleiurilor imediat.


SFAT: Dacă dintr-un anumit motiv nu puteți sau nu doriți (de obicei pentru copii) să luați uleiuri pe cale orală, există o alternativă foarte placuta: picurați o doză stabilită în ulei (ulei de nucă de cocos, ulei de măsline etc.) și masați amestecul pe picioare. Mai ales copiilor le place acest mod de a administra medicamentul în liniște, de asemenea, masajul picioarelor în sine, împreună cu parfumul uleiurilor esențiale, îi vor calma imediat.


Uleiurile esențiale pe care le folosim pentru a mixa amestecurile Benedictus sunt de calitate exclusiv Bio. În amestecurile noastre folosim doar acele uleiuri care sunt autorizate pentru utilizare interna în condiții de siguranță (nu toate uleiurile esențiale, în ceea ce privește specia de plante ca producător de ulei, sunt potrivite pentru utilizare interna). Uleiurile esențiale sunt sigure de utilizat dacă se respectă utilizarea și doza recomandată.

Echipa dvs. de medici BENEDICTUS

ARTICOLE SIMILARE

PRODUSE ASEMANATOARE